© Jonathan Monk - Waiting for famous people (Leo Castelli),1997. Courtesy of the artist and Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen.

TALKING GALLERIES és una plataforma oberta de reflexió i pensament al voltant d'una de les figures més destacades del mercat de l'art: el galerista.

Durant tres dies es reuniran al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) els directors de galeries destacades a nivell internacional per debatre temes d'actualitat, intercanviar experiències i elaborar estratègies de futur. Comissaris, col·leccionistes, crítics d'art, directors de museus i altres institucions artístiques aportaran el seu punt de vista com a participants en els debats i les conferències. ELS PONENTS

En aquesta primera edició, TALKING GALLERIES proposa:

· Definir el nou rol de galerista en l'entramat artístic
· Analitzar la reconfiguració del mercat de l'art com a conseqüència de la crisi econòmica.
· Localitzar i escanejar els nous mercats artístics.
· Plantejar alternatives a l'actual model de fira d'art.
· Contrastar estratègies d'internacionalització galerística. EL PROGRAMANotícies
 
TALKING GALLERIES finalitza avui amb gran èxit d'assistència i noves propostes per al futur del galerisme internacional


En la seva primera edició TALKING GALLERIES s'ha establert com un think tank en el qual més de 150 galeristes de tot el món s'han reunit a Barcelona per debatre el present i avançar el futur de la seva professió.

Han estat tres intenses jornades de reflexió sobre molts dels temes més importants que afecten als galeristes i al mercat de l'art contemporani, que han atret a l'Auditori del MACBA de Barcelona a prop de 200 persones al dia procedents de tot el món, entre ponents, assistents i mitjans de comunicació.

Idees i conclusions


TALKING GALLERIES ha proposat en els seus tres dies múltiples idees que tracen un full de ruta per al present i el futur a curt termini del panorama galerístic internacional.
Algunes d'aquestes idees han estat resumides i exposades amb gran claredat per Georgina Adam en un panell final al costat de Llucià Homs, que ha donat les gràcies a tots els assistents i participants d'aquesta primera edició del meeting.

Aquestes són algunes de les principals conclusions exposades per Adam durant el panell final, extretes per la periodista a partir dels debats que han tingut lloc durant tres dies a l'Auditori del MACBA:

- El negoci de les galeries d'art no és un negoci com qualsevol un altre, en el qual el contacte personal és un element fonamental.

- La passió per l'art és més important que els diners.

- No es pot ignorar la globalització i cal adaptar-se a ella per sobreviure, però sense descuidar la bellesa de les petites exposicions i mimant especialment l'escena local.

- Les galeries creen valor molt important per a l'entramat cultural de cada país i cada regió.

- És essencial que les galeries oblidin rivalitats, col·laborin entre elles i reforcin els seus llaços per tenir una veu més unida i fort en el panorama de l'art internacional.

A més d'aquestes conclusions, durant el meeting s'han tractat altres assumptes igual de fonamentals, com la relació entre galerista i artista; el paper de les fires d'art i la necessitat que trobin la seva pròpia identitat; l'obligació de conèixer a fons cadascun dels mercats emergents i evitar les generalitzacions per poder apropar-se a ells d'una forma òptima; o la necessitat de les galeries espanyoles de sortir a l'estranger i establir els contactes necessaris per poder situar-se en primera línia del mercat internacional.

TALKING GALLERIES vol agrair molt sincerament a tots els que han fet possible aquesta primera edició del meeting.

Fins l’any que ve!TALKING GALLERIES proposa un recorregut per les principals galeries de Barcelona

 

El dimecres 21 de setembre, després de la ponència que presentarà les conclusions del meeting, més de 30 galeries d'art de la ciutat obriran les seves portes als participants i ponents de TALKING GALLERIES, la qual cosa suposa una oportunitat única per conèixer aquests espais de la mà dels seus respectius responsables.

Aquestes són les galeries que s'han sumat a la iniciativa:

Adn Art Space
Àmbit Galeria d’Art
Galería Àngels Barcelona

Galería ATELIER

Berger Gallery
Galería Carles Taché
Carme Espinet

Galeria Contrast
Galería Cortina
Dolors Junyent
Ego Gallery
Galería Estrany De La Mota
Galería Eude
Fidel Balaguer
Galeria H2O
Galería Joan Prats
masART
Mayoral Galeria d’Art
Galería Miguel Marcos
Nogueras Blanchard
Galería Oriol
Petritxol
Piramidón
Principal Art
ProjecteSD
Raíña Lupa

Galeria René Metras
Galeria Safia
Sala Dalmau
Sala Parés
Galería Senda
Tasneem Gallery
Galería Toni Tàpies
Galería Valid Foto

 


 

Georgina Adam i Llucià Homs protagonitzaran una ponència final amb les conclusions del meetingEl programa de TALKING GALLERIES es tancarà amb la intervenció de Georgina Adam, periodista especialitzada en el mercat de l'art del Financial Times, i Llucià Homs, impulsor de TALKING GALLERIES, que seran els encarregats d'exposar les conclusions finals del meeting.

El congrès abordarà temes com el futur de les fires d'art, la internacionalització de les galeries, el rol del galerista en l'actualitat o el paper dels nous mercats emergents, així com altres assumptes d'especial interès per al món galerístic actual. Els continguts més rellevants que s'extreguin dels debats s'aglutinaran en aquesta ponència final a manera de resum de TALKING GALLERIES, que tindrà lloc el dimecres 21 de setembre a les 11:30, després del panell de Focus On Brazil.

Georgina Adam és periodista del Financial Times amb més de 25 anys d'experiència escrivint sobre el mercat de l'art internacional i les arts en general; ha estat editora en cap de The Art Newspaper i docent en els instituts britànics Sotheby's i Christie's. Llucià Homs és galerista i impulsor del projecte TALKING GALLERIES; actualment ocupa del càrrec de Director de Promoció de Sectors Culturals en l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (ICUB).

 Ofertes especials en vols d'Iberia i Air Nostrum per a TALKING GALLERIES

 La companyia aèria espanyola Iberia i la seva subsidiària Air Nostrum ofereixen descomptes exclusius de fins al 50% sobre el preu total per als participants de TALKING GALLERIES*.

La reserva i emissió de bitllets ja es pot realitzar a través de www.iberia.com/ferias-congresos/,  Oficines IBERIA i també a través de SERVIBERIA.

Li facilitem el codi “TOUR CODE” que pot ser sol·licitat per part d'IBERIA al moment de comprar els bitllets: BT1IB21MPE0122.

Bon viatge!

*Places estan subjectes a disponibilitat d'espai.El president de la FEAGA, Adriaan Raemdonck, a la inauguració de TALKING GALLERIES


El galerista belga Adriaan Raemdonck, president de la Federació Europea de Galeristes Associats (FEAGA) i propietari de la galeria De Zwarte Panter d'Anvers, estarà present a la sessió d'inauguració com a representant de les associacions de galeries europees.

La jornada d'inauguració de TALKING GALLERIES tindrà lloc el dilluns 19 de setembre, a les 15.30, al MACBA.

Raemdonck, prestigiós especialista en art contemporani i respectada figura del món galerístic, intervindrà a la inauguració de l'esdeveniment, en el qual també estaran presents Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Félix Riera, Director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC); Jaume Ciurana, Tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona; i Llucià Homs, impulsor del projecte TALKING GALLERIES.Talking Galleries i RENFE ofereixen descomptes exclusius per als participants del meetingTalking Galleries ha arribat a un acord amb RENFE, la xarxa espanyola de ferrocarrils, amb l'objectiu de posar a disposició de tots els participants de l'esdeveniment descomptes especials.

Aquestes ofertes, exclusives per Talking Galleries, suposen un estalvi del 30% sobre el preu total i són vàlids per als següents tipus de viatges*:

- Trens d'Alta Velocitat - llarga distancia
- Trens d'Alta Velocitat - mitjana distancia
- Trens convencionals - mitjana distancia
- Trens de rodalies

Per poder gaudir del descompte els assistents hauran d'emplenar una cèdula de viatge facilitada per l'organització de Talking Galleries i que haurà de ser presentada en les oficines d'Estacions, Agències de Viatges i/o Oficines de Venda de RENFE en el moment de la compra del bitllet.

Gaudeixin del viatge.

Per a més informació, contactin amb Angela Anessi a aquesta adreça de correu: aanessi@lafabrica.com
 

*només recorreguts nacionalsPresentació en Roda de Premsa de TALKING GALLERIES
El passat divendres 22 de juliol es va presentar en Roda de Premsa TALKING GALLERIES, el primer meeting internacional de galeristes, que tindrà lloc a Barcelona els dies 19, 20 i 21 de setembre a l'Auditori del MACBA.

La roda de premsa es va duur a terme a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i va comptar amb la presència del Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell; el Director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera; el Tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; Alberto Anaut, Director de la Fàbrica; i Llucià Homs, Impulsor del projecte TALKING GALLERIES.

A més, també van assistir representants de totes les associacions de galeristes de Barcelona i Catalunya, del MACBA (seu del meeting) i de la Fundació Miró, també col·laboradora de l'esdeveniment.

Mascarell va considerar que la “proposta pot sumar algunes de les coses que el nostre país aporta, i que la inicitiva,  tal i com l’han configurat la gent de La Fabrica, té garanties”. Va afegir també que la seva feina “consisteix en encertar en les apostes” i que creuen que “aquesta és una bona aposta sorgida del món privat en col·laboració amb el sector públic”.

Riera, per la seva part, va parlar de TALKING GALLERIES com un projecte “que suma en tots els sentits i de gran valor estratègic”.  Mentre Ciurana va destacar que es tracta d’un projecte que  “sorgeix de la societat cultural de Barcelona. L’administració ajuda, col·labora i impulsa”, va continuar, “però el projecte neix, sobretot, d’una necessitat detectada per la societat cultural”. A més va afirmar que “les galeries formen part de la societat cultural; són equipaments culturals” i que “donar aquesta mirada ja suposa un terreny guanyat molt gran”.

Homs, per la seva banda, i com a principal impulsor del meeting, va ser l'encarregat de desgranar un per un els continguts i detalls de la programació.

La presentació va estar coberta per nombrosos mitjans de comunicació, i al final hi va haver una foto de família amb els cinc components de la taula, més els representants de les associacions i les institucions col.laboradores.Complicitat amb les galeries d'art de BarcelonaDesprés de presentar el projecte davant dels principals galeristes de Barcelona, Talking Galleries ha estat acollit amb entusiasme per la comunitat galerística de la ciutat. L'equip que forma La Fàbrica Barcelona i els professionals catalans concorden en el valor del projecte per a la ciutat i en la importància d'establir sinergies al voltant del meeting.

La setmana en què se celebra el congrés coincideix amb la inauguració de la temporada de tardor de galeries. Barcelona serà durant aquesta setmana de setembre l'epicentre del debat i la reflexió sobre el galerisme a nivell internacional, i les galeries barcelonines es mostren il·lusionades davant la possibilitat de donar la benvinguda a visitants i col·legues procedents de tot el món. A més, tal com hem establert al programa, està previst que l'últim dia del meeting es dugui a terme un circuit de visites que tindrà com a protagonistes les pròpies galeries barcelonines.